fbpx

E-Ticaret Yapmak ve E-Ticaret Yapmanın Aşamaları

E- Ticaret yapmak

İnternette çoğumuzun da bildiği gibi birçok para kazanma yöntemleri var.
Ben bir internet kullanıcısı olarak internette para kazanma yöntemlerinden hemen hemen hepsini yaptım. Bunların içinden Adsense’den şimdiye kadar yani 2,5 ayda 3000 dolar kazandım. Şimdilerde ise Adsense’den daha karlı olan bir iş olan E-ticareti internette para kazanmak ve E-ticaret yapmak isteyen herkese anlatmak istiyorum.

Aslında bunun kitabını yazıp X-Ticaret veya diğer satış ortağı sitelerinde satabilirdim ama bunun bana yakışmayacağını düşünerek burada bizlere böyle bir fırsat veren makalemarketi.com sayesinde değerli kardeşlerime e ticaretin nasıl yapıldığını nelere dikkat etmemiz gerektiğini tam olarak detaylı olmasa da sizin anlayacağınız şekilde anlatacağım.

Bölüm 1: E-Ticarete Giriş
E-ticarete girmeye karar verdiğinizi varsaymış bulunarak başlıyorum öncelikle şunu belirtmeliyim ki emin olun E-ticaret yani diğer bir adı ile internette satış yapmak sanıldığı kadar da çok zor olan bir iş değildir. Tabi ki her şeyin resmi olacak şekilde olması gerekmektedir. endişelenmeye gerek yok bunlar çok kolay işlemlerdir. Biz hem para kazanacağız hem de devletimize faydamız olacak yani sizin anlayacağınız bu herkesin yapabileceği bir iştir tabi ki dürüst bir şekilde yapmak şarttır.

Bölüm 2: E-Ticaret Sitemiz İçin (Host ve domain almak)
Evet, başlangıç olarak E-ticaret sitemiz için host ve domain almamız lazım. Benim size tavsiyem sitenizin şimdilik aylık trafiği 10 gb. olacak şekilde almanızdır. Bu da aylık yaklaşık olarak 60bin kişiye tekabül eder.

Host ve domainizi aldığımızı varsaymış bulunarak devam ediyorum sıra geldi sitemizi kurmaya E-ticaret sitesinde kullanabileceğimiz en iyi site tabanı “open kart”tır. Open kartı sitenize kurar kurmaz başka herhangi bir tema uygulamanıza gerek kalmadan hazır bir şekilde E-ticaret şablonu ile birlikte otomatik olarak kurulur. Bu arada eğer isterseniz herhangi bir firmaya E-ticaret sitesi de yaptırabilirisiniz. Ben ücretsiz olanını kullanıyorum. “Open kart”ın yönetim paneli oldukça kolaydır ben 30 dakikada öğrendim. Sitemizi kurduğumuzu varsaymış bulunarak bölüm 3’e geçiyorum.

Bölüm 3: E-Ticaret Sitemiz İçin Vergi Ve Sanal Pos İşlemleri
E-ticaret sitemiz için vergi dairesine gidip site adresimiz ve işyeri olarak da ev adresimizi vereceğiz. Vergiye kayıt yaptıracağız. Endişelenecek bir şey yok bunlar tanıdığınız veya yeni tanışacağınız bir muhasebeci tarafından veya birlikte yapılabilecek kadar kolay işlemlerdir. Vergi kaydımızı yaptıktan sonra sıra geldi herhangi bir banka ile sanal pos için anlaşmaya bankalar çeşitli fiyatlarla sanal pos için yıllık olarak para almaktadır. Bunu da belirtmekte fayda var. Müracaat ettiğiniz bankanın sizden istenen bilgileri tamamlayarak siteniz için sanal pos alıyorsunuz.

Bölüm 4: E-Ticaret Sitemiz İçin Toptan Veya Perakende Ürün Almak
Öncelikte sitemizde 15 adet ürün kategorisi oluşturacağız. Eğer bu kadar kategoriye bütçemiz el vermeyecekse İstanbul pazarına veya yaşadığımız şehirdeki toptancılara diğer bir deyişle spotçulara gideceğiz. İyi güzel diyorsun da benim bütçem yok ki spotçudan alışveriş yapayım dediğinizi duyar gibiyim.

Evet, ister istemez aklımıza bu gelir ama unutmayın internetin devi Google gibi bir sürü arama motoru var, onlar diyor mu Google varsa bana ne gerek var diye? Bunun yanı sıra benim yaşadığım mahallede birbirine yakın 4 tane bakkal var yani demem o ki cesaretli olun gidin tanıdığınız veya tanımadığınız herhangi bir spotçu veya toptancı ile şartlarınızı konuşup ürünlerinizi sitenizde satmaya başlayın. Hem bu şekilde bir depoya da gerek yok. Bu şekilde yaptığımızı varsaymış bulunarak, bölüm 5’e geçiyorum.

Bölüm 5: Ürünlerimi Nasıl Satacağım? 
İşte işimizin en can alıcı noktası da burasıdır. Öncelikle sitemizin “SEO”sunu elimizden geldiği kadar yapacağız veya bütçemiz elveriyorsa yaptıracağız. Sonrasında, “reklam geliyor ürünlerimi nasıl pazarlarım?” “reklamını nasıl yaparım?” sorularına yanıt bulacağız. Bunun için benim kullanmış olduğum en etkili yöntem Adwords’tur. Arkadaşlar “Adwords” sanıldığı kadar zor değildir. “Adwords” sadece X-Ticaret veya benzeri satış ortaklarının ürünlerini kabul etmiyor yani para kazanma ile alakalı E-Kitaplar.kabul etmiyor. Adwords’te dikkat edeceğiniz en önemli unsur anahtar kelimelerdir. Sitenizde hangi ürüne hangi anahtar kelimeyi kullanmışsanız onu kullanın. Sitenizde olmayan anahtar kelimeleri seçmeyin kullanmayın. Adwords’te fazla para harcamak istemiyorsanız bu yazacaklarımı dikkatlice okuyun.

Diyelim ki sizinle aynı ürünü mesela cep telefonu reklamı veren biri veya birileri var. Adam seçmiş olduğu anahtar kelimeye mesela 0,80 vermiş, siz bununla rekabete girmeyin, korkmayın reklamım gösterilmez ürünüm satılmaz diye bir şey yok. Adwords sana dayatma yapmıyor sen de 0,81 ver diye. Öyle bir şey yok senin reklamın da gösterilir onun reklamı da gösterilir. Tabi ki onun reklamı daha çok gösterilir. Ben kimse ile rekabet etmem internette araştırım en çok satılan ürün neyse onun kampanyasını yaparım bütçem neyse ona göre de reklam veririm.

Arkadaşlar benden bu kadar E-Ticaret yapmak isteyenler arkadaşlar korkmayın cesaretinizi toplayın ve bu işe girin hayırlı olsun
.

Bu gönderiyi paylaş